Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε το ασυρματο internet στο σπίτι χωρίς κωδικό ;

Aσυρματο Internet

Δείτε γιατί δεν πρέπει να το αφήνετε το ασυρματο internet στο σπίτι χωρίς κωδικό !

Είτε το κάνατε από καλοσύνη , θέλοντας να μοιράστείτε το ασυρματο Internet του σπιτιού σας , είτε επειδή απλά ξεχάσατε να βάλετε κωδικό , το να φιλοξενείτε ένα ανοιχτό ασύρματο δίκτυο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.



Νομικά προβλήματα : Τα νομικά προβλήματα είναι ίσως η πιο τρομακτική συνέπεια ενώς ανοικτού δικτύου . Το 2011 ένας άντρας συλλήφθηκε για υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο δεν είχε κατεβάσει ποτέ . Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κατέβασμα πειρατικών ταινιών ( Στις περισσότερες χώρες ) , όλη η ευθύνη θα πέσει πάνω σας.

Κατασκοποία δικτύου : Τα περισσότερα δεδομένα στο δίκτυο ταξιδεύουν χωρίς κρυπτογράφηση . Έτσι , μπορεί κάποιος εύκολα , με ένα πρόγραμμα παρακολούθησεις δικτύου να δει τις σελίδες που επισκέπτεστε  αλλά ακόμα και τους κωδικούς πρόσβασεις που χρησιμοποιείτε ( εκτός από τις  σελίδες που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο HTTPS ) .


ασύρματο internet
















Αργή σύνδεση : Όσο πιο πολλά άτομα είναι συνδεδεμένα στο ασυρματο internet του σπιτιού σας η σε οποιοδήποτε άλλο δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι και εσείς τόσο πιο αργά θα φορτώνουν οι σελίδες που θέλετε να επισκεπτείτε .

Τα αρχεία σας είναι εκτεθειμένα : Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά σε κάποιο δίκτυο τότε τα Windows σας ζητλανε να διαλέξετε σε τι κατηγορία ανοίκει το δίκτυο που μόλις συνδεθήκατε.

Home Network - Τα Windows ανοίγουν αυτόματα τη κοινή χρήση αρχείων & συσκευών .
Public Network - Πρόκειτε για δίκτυο στο οποίο έχουν πρόσβασει διάφοροι υπολογιστές , άγνωστοι μεταξύ τους και γιαυτο τα Windows κρατάνε κλειστή τη κοινή χρήση αρχείων & συσκευών.

ασύρματο internet


















Εάν εσείς έχετε επιλέξει Home Network , τότε ο κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο δικό σας ασυρματο internet μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία που έχετε μοιραστεί με το δίκτυο αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες δικτύου που έχετε ανοιχτές .