Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί δεν πιάνετε τη ταχύτητα internet για την οποία πληρώνετε ;

ταχύτητα internet

Έχετε ποτέ παρατηρήσει πως ο πάροχος του internet διαφημίζει τις ταχύτητες του ως " Μέχρι κάποια Mbps μέγιστη ταχύτητα internet " ; Παράδειγμα, μπορεί να πιστεύετε πως πληρώνετε για 24Mbit ταχύτητα internet αλλά στην πραγματικότητα η σύνδεση σας έχει μια πολύ πιο αργή ταχύτητα .

 Τί είναι αυτό που επιβραδύνει λοίπον την ταχύτητα ;

 Δεν είναι απλά παραπλανιτικό Marketing , υπάρχουν και άλλοι παράγοντες
 που εμπλέκονται , όπως ...

Θέματα Hardware : Άν έχετε ένα πολύ παλιό Router που δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις σύγχρονες ταχύτητες τότε πολύ πιθανόν να μην πιάνετε τη ταχύτητα internet για την οποία πληρώνετε .

Απόσταση από το πάροχο (ISP) : Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από τα "μηχανήματα" του παρόχου , τόσο πιο αδύναμο γίνετε το σήμα σας ... Όσοι βρίσκονται έξω από τις πόλεις , έχουν χαμηλότερη ταχύτητα internet .

Ώρα της ημέρας : Πολύ πιθανόν , τις ώρες που είναι ένα μεγάλο ποσοστό υπολογιστών συνδεδεμένο στο internet ενδέχετε να πιάνετε πολύ μικρότερη ταχύτητα από αυτή που δέχεστε για παράδειγμα , αργά το βράδυ .

Θέματα Server : Οι ταχύτητα που κατεβάζετε κάποιο αρχείο η φορτώνει μια ιστοσελίδα δεν εξαρτώνται μόνο από το πάροχο σας αλλά και από τον εξυπηρετητή ( Server ) που βρίσκεται η ιστοσελίδα ή το αρχείο που κατεβάζετε . Αν ο Server της ιστοσελίδας που θέλετε να συνδεθήτε έχει αργή σύνδεση τότε προφανώς η διαδικασία να πάρει περισσότερο χρόνο .

Δείτε εδώ τη ταχύτητα Internet πιάνετε :
http://www.lifehacks.gr/2013/10/internet_27.html