Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ότι πρέπει να γνωρίσετε για τις μπαταρίες κινητών και λάπτοπ!

μπαταριεσ κινητων

Ότι πρέπει να γνωρίσετε για τις μπαταρίες κινητών και λάπτοπ!

Οι μπαταρίες θα πρέπει να φροντίζονται σωστά καθώς είναι ένα κρίσιμο μέρος των κινητών συσκευών. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με αυτές εκεί έξω. 
Μερικοί από τους μεγάλους μύθους προέρχονται από παλιές τεχνολογίες της μπαταρίας. Για παράδειγμα, οι μπαταρίες με βάση νικελίου χρειάζεται να αποφορτιστούν πλήρως, κάτι που στις σύγχρονες μπαταρίες λιθίου δεν είναι σωστό.

Η θερμότητα και το κρύο μπορεί να βλάψει τις μπαταρίες:
Η θερμότητα μπορεί να μειώσει την ικανότητα μιας μπαταρίας. Αυτό δεν είναι και τόσο ανησυχητικό για τις μπαταρίες κινητών αλλά σε ένα φορητό υπολογιστή που μπορεί να γίνει αρκετά ζεστός κατά την εκτέλεση απαιτητικών εργασιών πρέπει να το προσέξουμε.

Αν έχετε ένα φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στην πρίζα όλη την ώρα και αυξάνει αρκετά θερμοκρασία, αφαιρώντας την μπαταρία μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της. Αποθηκεύστε τη σε θερμοκρασία δωματίου και όχι σε πολύ ζεστά μέρη, όπως καυτά αυτοκίνητα στις μέρες του καλοκαιριού. 

Μην αποθηκεύετε τις μπαταρίες εντελώς φορτισμένες ή πλήρως αποφορτισμένες:
Δεν πρέπει να αφήνετε την μπαταρία σε μια πλήρως αποφορτισμένη κατάσταση για πολύ καιρό. Δεν χρειάζεται να τρέχετε σε μια πρίζα όταν η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει, αλλά μην το ρίξετε και στο συρτάρι για εβδομάδες χωρίς φόρτιση. Η αποθήκευση της μπαταρίας, ενώ έχει αποφορτιστεί πλήρως θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατό της.

Από την άλλη πλευρά, αφήνοντας την μπαταρία πλήρως φορτισμένη για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματική απώλεια της χωρητικότητας. Το ιδανικό είναι να φυλάσσετε την μπαταρία σε ποσοστό 50% αν δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε και να την ελέγχετε ανά περιόδους καθώς έχουν την τάση να αποφορτίζονται.  

Οι μπαταρίες πάντα θα 'γερνάνε':
Ότι κι αν κάνετε, οι μπαταρίες σας θα χάσουν την απόδοσή τους από φόρτιση σε φόρτιση.
Βέβαια με την κατάλληλη φροντίδα που αναφέραμε πιο πάνω, μπορείτε να τις κάνετε να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.