Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

7 πολύ χρήσιμες εντολές των Windows

εντολες cmd

10 χρήσιμες εντολες cmd των Windows ...

Υπάρχουν μερικά πράματα που μόνο μέσα από τη γραμμή εντολών μπορούν να γίνουν , ακόμα και στα Windows . Υπάρχουν αρκετές εντολές για τα Windows αλλά μιας και είναι δύσκολο να τις καλύψουμε όλες εδώ , θα δούμε μόνο τις πιο χρήσιμες και αυτές που θα πρέπει κάθε άτομο να γνωρίζει !


Εντολή #1 - ipconfig
Με την εντολή ipconfig , μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να μάθετε τη διεύθυνση IP σας αλλά και τη διεύθυνση του Router . Απλά πληκτρολογήστε "ipconfig" στη γραμμή εντολών και κοιτάξτε κάτω από Ethernet Adapter / Προσαρμογέας Ethernet ή Wireless Adapter / Ασύρματος προσαρμογέας .

ipconfig








Εντολή #2 ipconfig /flushdns
Σε περίπτωση που αλλάξατε DNS Server οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται κατευθείαν . Για να βεβαιωθείτε ότι τα Windows λαμβάνουν διευθύνσεις από το καινούργιο DNS Server , τρέξτε την εντολή " ipconfig /flushdns "

ipconfig /flushdns







Εντολή #3 ping
Εάν εντιμετωπίζετε πρόβλημα στο να συνδεθείτε σε κάποια ιστοσελίδα η κάποιο άλλο πρόβλημα σύνδεσης υπάρχουν 2 χρήσιμες εντολές !
Με την εντολή " ping website " τα Windows θα στείλουν πακέτα στη σελίδα που πληκτρολογήσατε ,αν τα πακέτα σταλθούν τότε η σελίδα θα απαντήσει αν όχι τότε υπάρχει πρόβλημα.
Π.Χ " ping lifehacks.gr " ...

ping









Εντολή #5 recimg
Τα Windows 8 σας επιτρέπουν να επαναφέρετε το σύστημα σας στην αρχική του μορφή . Ωστόσο εάν εσείς θέλτε να κρατήσετε κάποια συγκεκριμένη εικόνα του συστήματός  σας ( Π.Χ αφού κάνετε εγγατάσταση τα βασικά προγράμματα, για να μην χριαστεί επανεγκατάσταση μετά την επαναφορά συστήματος)  , πρέπει να εκτελέσετε την εντολή " reimg " . Για παράδειγμα ...

recimg





Εντολή #6 sfc /scannow 
Στα Windows υπάρχει μια λειτουργία για έλεγχο των αρχείων του συστήματος για τυχόν προβλήματα . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής και να πληκτρολογήσετε " sfc /scannow " στη γραμμή εντολών !

sfc /scannow








Εντολή #7 Netstat -an
Η εντολή " Netstat -an" θα σας εμφανίσει μια λίστα με όλες τις ενεργές συνδέσεις δικτύου στον υπολογιστή σας, μαζί με το Port  και τη διεύθυνση IP που συνδέονται .

Netstat -an










Δείτε επίσης 5 καταστροφικές εντολές των Linux :
http://www.lifehacks.gr/2013/12/5-linux.html
Δείτε μερικές εντολές για καλύτερη αναζήτηση Google :
http://www.lifehacks.gr/2013/12/google.html