Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι πιο καταστροφικές εντολές των Linux

εντολες Linux

Οι πιο καταστροφικές εντολές των Linux

Οι εντολές των linux είναι πολύ ισχυρές και δεν θα σας ρωτήσει για επιβεβαίωση αφού εκτελέσετε κάποια από αυτές . Με το να μάθετε ποιες εντολές δεν πρέπει να τρέχετε , όχι μόνο σας ποστατέυει αλλά και σας βοηθάει στο να κατανωήσετε το τρόπο λειτουργίας των Linux !

- Η εντολή " rm -rf / " διαγράφει τα πάντα ! Όχι μόνο τα αρχεία που βρίσκοντε στο σκληρό δίσκο του συστήματος αλλά και στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες .

- Η εντολή " wget http://example.com/something -O – | sh " κατεβάζει κάποιο Script από κάποια πηγή στο διαδίκτυο και το εκτελεί .

- Η εντολη " dd if=/dev/random of=/dev/sda " γεμίζει το σκληρό σας δίσκο με άχρηστα αρχεία καταστρέφοντας το σύστημα αρχείων !

- " :(){ :|: & };: " , μπορεί αυτή η εντολη linux να φαίνεται απλή αλλά είναι πολύ επικύνδινη . Ενεργοποιήτε μια λειτουργεία η οποία αντιγράφει συνέχεια τον εαυτό της ασταμάτητα , καταλαμβάνοντας τον επεξεργαστή και τη μνήμη !

-  Η Εντολή " mkfs.ext4 /dev/sda1 " κάνει φορμάτ το σκληρό δίσκο . Όπως ακριβώς η εντολή " Format C:/ " των Windows , διαγράφει όλα τα αρχεία και δημιουργεί ένα καιινούργιο σύστημα αρχείων !


Δείτε μερικές χρήσιμες εντολές των Windows :
http://www.lifehacks.gr/2013/12/7-windows.html
Δείτε μερικές εντολές για καλύτερη αναζήτηση Google :
http://www.lifehacks.gr/2013/12/google.html